جستجو پیشرفته محصولات

کاربرد پکینگ در سیستم های هیدرولیک و پنوماتیک

با نگاهی به آمار و ارقام حوادث رخ داده در صنعت متوجه خواهیم شد که دلیل بسیاری از سوانح زیان باری که رخ داده، بی توجهی به نکات ایمنی بوده است. عدم آب بندی دقیق سیستم ها به ویژه سیستم های پنوماتیک و هیدرولیک می تواند عواقب سنگینی به بار آورد. پکینگ یکی از قطعات آب بندی در صنعت است که از آن برای آب بندی جک ها، پمپ ها و پیستون ها استفاده می شود. ساختمان این قطعه یک حلقه نرم و غیر فلزی است و می تواند ساختاری یک تکه یا دو تکه داشته باشد. چنانچه نیاز به تحمل فشار زیاد توسط پکینگ وجود داشته باشد این قطعه معمولا به صورت چند تکه طراحی می شود. با وجود این ویژگی‌ها قطعا دانش ساخت پکینگ، گنجی بزرگ در صنعت می‌باشد و همین امر آشنایی با یک آموزش پکینگ تراشی را امری حیاتی برای هر صنعتگری می‌کند.

جنس پکینگ از چیست؟

از پکینگ برای تبدیل قدرت سیال به حرکت خطی در ماشین آلات، ممانعت از نشت گازهای سمی، مسدود کردن جریان سیال و تغییر جهت آن استفاده می شود. این قطعه معمولا از جنس تفلون، پلی اورتان، نیتریل، سیلیکون، ویتون و لاستیک تولید می شود.

نوع ماده مورد استفاده در ساخت پکینگ به فشار و دمای کاری، محیط کار، نوع سیال، سازگاری شیمیایی و سرعت سیلندر بستگی دارد. پکینگ های پلیمری به ویژه پکینگ های تفلونی و پلی اورتان دارای مقاومت بالایی در برابر سایش، فشار، ترکیبات شیمیایی، پوسیدگی و خوردگی هستند و انعطاف پذیری بالایی دارند.

ساخت و تولید پکینگ

پکینگ نقش واشر را ایفا می کند و محدوده خود را آب بندی می کند. شیوه تولید پکینگ بسیار مهم است. این قطعات از قبل توسط نرم افزارهای پیشرفته طراحی مهندسی شبیه سازی می شوند و بعد با دقت بسیار بالا قالب گیری یا ماشین کاری می شوند. از آنجایی که عمده پکینگ ها از جنس پلیمرهای صنعتی هستند و پلیمرها نیز قابلیت تراش فوق العاده ای دارند، معمولا برای تولید پکینگ از دستگاه های تراش سری زن مانند CNC استفاده می شود.

 

انواع سایزهای پکینگ‌های آماده و کاستاس

 

آب بندی پویا و ایستا به کمک پکینگ

به کمک پکینگ می توان آب بندی پویا و ایستا را انجام داد. اما پکینگ استاتیک و پکینگ داینامیک چه تفاوتی دارند؟ تفاوت این دو در قابلیت حرکت آنهاست. پکینگ های استاتیک در جایگاه خود فیکس شده اند در حالی که پکینگ های دینامیک در حال حرکت می باشند. پکینگ میله ای یکی از معروف ترین انواع پکینگ های پویا یا داینامیک می باشد.

انواع پکینگ و کاربرد آن ها

قدمت طراحی پکینگ به قدمت پیدایش سیستم های صنعتی باز می گردد. این قطعه حلقه ای شکل با ساختار ساده خود در صنایع زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. انواع پکینگ ها در دو دسته کلی درزگیر نواری و پکینگ های معمولی جای می گیرند و هر کدام در محیط های خاصی کاربرد دارند.

کاربرد پکینگ معمولی معمولا در سرعت های پایین می باشد و دلیل آن هم جلوگیری از خوردگی و پوسیده شدن پکینگ می باشد. پکینگ های روغنی بهترین انتخاب برای مواقعی هستند که سرعت و فشار در سیستم بالا می روند. مهندسین هیدرولیک و پنوماتیک باید به این نکته دقت داشته باشند که سرعت شفت و فشار وارد بر پکینگ هم راستا هستند و در صورت زیاد شدن فشار باید سرعت را تا حد امکان کاهش داد. این نوع پکینگ ها دارای انواع ضد اسید، ضد روغن، هیدرولیک و پنوماتیک، سیلیکونی و کاستاش هستند.

نوع دیگری از این محصولات که به آن درزگیر نواری گفته می شود عمدتا برای جلوگیری از نشت روغن کاربرد دارند و در شیارداخلی آب بند تعبیه می شوند. موتورهایی که دارای سرعت و فشار پایینی هستند معمولا برای عملکرد بهینه به این نوع پکینگ نیاز دارند. این نوع محصولات دارای محدودیت سرعت می باشد و در مواقعی که هدف محافظت از سطح آب بندهای گازی در برابر گرد و غبار باشد کاربرد خود را نشان می دهد. شناخت انواع پکینگ کمک زیادی در بکارگیری آنها در صنایع مختلف می‌کند؛ اما پیش از شناخت انواع پکینگ باید با شناخت متریال های پلیمری که خود ماده اولیه ساخت پکینگ است آشنا شوید.

نکات مهم در زمان خرید پکینگ

در زمان خرید پکینگ باید به پارامترهای مهمی توجه داشته باشید. ظاهر ساده و عاری از پیچیدگی این قطعه نباید شما را گول بزند. همین قطعه کوچک و به ظاهر ساده می تواند نقش مهمی در سیستم ایفا کند. به عنوان مثال دقت داشته باشید که پکینگ حتی یک اپسیلون هم نشتی نداشته باشد چرا که گاهی اوقات همان یک اپسیلون نشتی می تواند حادثه ساز شود. قابلیت تعویض آسان، عمر مفید بالا و تولید شده از بهترین متریال های درجه یک پلیمری از جمله ویژگی هایی است که باید به آن دقت کنید.

کاربرد اصلی انواع پکینگ چیست؟

کاربرد اصلی این محصولات جلوگیری از نشتی دادن گازها و مایعات به درون سیستم می باشد. البته با توجه به تنوع بالایی که در انواع پکینگ ها وجود دارد کاربردهای این قطعه نیز بسیار گسترده است. از این محصولات در کارخانجات فولاد، خودروسازی، سیمان و ذوب آهن استفاده می شود. پکینگ ها با قرار گرفتن در شیار مخصوص آب بندی روی پیستون و سیلندر وظیفه آب بندی را انجام می دهند و ایمنی را در سیستم برقرار می سازند.

 

جک هیدرولیک مورد استفاده در ماشین بیل مکانیکی

 

از پکینگ لاستیکی دو طرف فلز دار در جک های پنوماتیک استفاده می شود. پکینگ های یک طرفه پلی یورتان نیز بیشترین کاربرد را در سیلندرهای پیستون دارند. نوع دیگری از این محصولات وجود دارند با نام پکینگ طبقاتی که دارای قابلیت تنظیم ارتفاع می باشد و در جک ها استفاده می شود. پکینگ گلویی نیز با قرار گرفتن در جهت مخالف استوانه سیلندرهای پنوماتیک بهترین عملکرد را در جلوگیری از نشت گازها و مایعات دارد.

آشنایی با انواع پکینگ ها

این محصولات دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام بسته به نوع ساختار و متریال استفاده شده دارای کاربرد ویژه ای می باشند. اما در نهایت می توان مهمترین کاربرد پکینگ را آب بندی سیستم های پنوماتیک و هیدرولیک دانست. پکینگ ها از جنس میلگرد و ورق پلی یورتان یا ورق پکینگ آلمانی ویا حتی تولید چین، میلگرد و ورق تفلون خالص و تفلون کربن، ورق وایتون، ورق سیلیکون و نیتریل ساخته می شوند. این قطعات باید دارای ویژگی هایی چون چقرمگی بالا، مقاومت به فشار، مقاومت به سایش، استحکام کششی و زیست سازگاری بالایی باشند.
از پکینگ در صنعت پزشکی، صنعت دریانوردی، صنعت خودروسازی، صنعت فولاد و آهن و صنعت سیمان و ماشین آلات کشاورزی استفاده می شود.

چنانچه قصد داشته باشید پکینگ را در محیطی با اسیدیته بالا نصب کنید باید از انواع پکینگ ضد اسید استفاده نمایید که دارای مقاومت بالایی در برابر اسیدها و بازها هستند. در مورد نصب پکینگ در محیط های روغنی نیز باید سراغ پکینگ ضد روغن بروید. این نوع پکینگ ها در جک های پنوماتیک بادی و روغنی کاربرد دارند و در برابر دماهای بالا از خود مقاومت نشان می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید