جستجو پیشرفته محصولات

آشنایی با انواع مشکلات و چالش‌های جک‌ های هیدرولیک

اگر کسی ادعا کند که می تواند با مقداری سیال یک جسم سنگین در حد خودروی سواری را بالا ببرد با چشم بسته ادعای او را رد می کنیم. اما زمانی که می فهمیم منظور از سیال روان، جک‌ های هیدرولیکی است متوجه منطق و دلیل پشت این ادعا خواهیم شد. جک های هیدرولیک یکی از کاربردی ترین تجهیزات صنعتی است که می‌تواند با نیروی سیال، قدرت اعجاب انگیزی را خلق کند. 

از جک هیدرولیک در ماشین آلات صنعتی برای بالا بردن اجسام سنگین استفاده می‌شود اما این تجهیز صنعتی مانند سایر تجهیزات احتمال خرابی دارد. آشنایی با انواع مشکلات جک هیدرولیکی کمک می کند تا سریع تر ریشه مشکل را شناسایی کنیم و برای برطرف نمودن آن تلاش کنیم. در ادامه با آکادمی پکیلون academy.pakilon.com همراه باشید تا این مشکلات را بررسی کنیم.

انواع مشکلات جک های هیدرولیکی

همانطور که گفتیم جک های هیدرولیکی می تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد، در نتیجه بهتر است با آکادمی پکیلون همراه باشید تا با انواع مشکلات جک های هیدرولیکی آشنا شوید.

عدم بالا رفتن جک هیدرولیکی

اولین موضوعی که می توان برای انواع مشکلات جک های هیدرولیکی نام برد، عدم بالا رفتن این محصول است. زمانی که سیستم هیدرولیک دچار نقص می شود، جک هیدرولیک بالا نخواهد رفت. زمانی که جک هیدرولیک زیر بار هیچ حرکتی نمی کند به احتمال زیاد قدرت و سرعت سیلندر کاهش یافته و این موضوع افت فشار را موجب شده است. برای رفع این مشکل یعنی بالا نرفتن جک هیدرولیک باید بخش های مختلف سیستم هیدرولیک مانند پمپ، فیلتر، شیر فشار شکن و شیر کنترل مورد بازرسی قرار گیرند. 

اما اگر مشکل از این بخش ها نبود چه؟ اگر این بخش ها بعد از بازرسی سالم ارزیابی شدند به احتمال زیاد مشکل اصلی ریشه در خرابی پکینگ جک هیدرولیک دارد. در این شرایط احتمالا آثاری از نشتی روغن دیده می شود که نشان از معیوب بودن قطعه پکینگ دارد. در نتیجه قطعه پکینگ باید تعویض شود. چنانچه این فرضیه نیز رد شد به احتمال زیاد خراش در لوله سیلندر سبب ساز چنین مشکلی شده است.

ترکیدن پکینگ جک هیدرولیک

یکی از مشکلاتی که ممکن است برای موضوع “انواع مشکلات جک های هیدرولیکی” رخ دهد، پارگی پکینگ‌ها و سیل‌هاست. چنانچه این مشکل برای جک رخ داد می توان علل احتمالی همچون بالا رفتن فشار داخلی، فرسودگی و سایش رزوه ها و دفرمه شدن لوله سیلندر را ارزیابی کرد.

شکستگی در بلبرینگ چشمی جک هیدرولیک

شکستگی بلبرینگ چشمی مشکل دیگری است که به عنوان “انواع مشکلات جک های هیدرولیکی” شناخته می شود. این رخداد احتمالا به دلیل اضافه بار سیلندر رخ داده است. همچنین ممکن است ویژگی های فنی بیرینگ مناسب نباشد. بنابراین باید اقدام به تعویض بیرینگ نمود.

 

بلبرینگ چشمی جک هیدرولیک

 

خط افتادگی داخل سیلندر

چنانچه داخل سیلندر هیدرولیک خط افتاده باشد می توان احتمالات مختلفی را برای این مشکل پیش بینی کرد. یکی از دلایل بروز این مشکل ممکن است وجود اضافه بار باشد. تاثیر گذاری عوامل بیرونی مانند مشکلات عملیاتی و بار اضافه روی میله پیستون می تواند سبب ساز این معضل شود. همچنین ممکن است سیال به آلودگی آغشته شده باشد. شکستگی بیرینگ پیستون نیز ممکن است باعث بروز خط افتادگی درون سیلندر شود.

کاهش توان جک هیدرولیک

اگر به نظر می رسد که توان جک هیدرولیکی کاهش یافته است می توان احتمالات مختلفی را برای این معضل ارزیابی کرد. دلیل بروز چنین مشکلی می تواند نشتی داخلی سیلندر، خراب شدن پمپ هیدرولیک و یا نصب اشتباه ولو باشد.

نشتی پس دادن آب بند در جک هیدرولیک

بروز چنین مشکلی می تواند دلایل مختلف داشته باشد. یکی از این دلایل آلودگی روغن است. وجود هوا درون روغن نیز می تواند به این مشکل دامن بزند. اتصال دهی اشتباه قطعات آب بند، استفاده از هوزینگ سیل با سایز نامناسب و یا استفاده از متریال ساخت پکینگ غلط می تواند باعث بروز چنین مشکلی شود.

ایجاد صدای آزار دهنده میله جک هیدرولیک

اگر سر و صدای زیادی از ضربات میله جک هیدرولیک به گوش میرسد احتمال دارد که بیرینگ داخلی دچار خوردگی شده باشد و یا پیستون و کاسه نمد هم محو نباشند.

کند شدن جک هیدرولیک

اگر جک هیدرولیک کند شده است، نشان از این دارد که فشار سیال به اندازه نیست بنابراین مکانیزم بالابری دچار مشکل خواهد شد. این مورد یکی از “انواع مشکلات جک های هیدرولیکی” به حساب می آید.

آسیب دیدگی قاب جک هیدرولیک

آسیب دیدگی قاب جک هیدرولیک یکی از مشکلاتی است که برای جک هیدرولیک رخ می دهد. این مشکل زمانی ایجاد می شود که جک تحت فشار زیادی قرار دارد. دقت داشته باشید که در صورت خراب شدن قاب جک هیدرولیک این قاب قابل تعمیر نیست و باید اقدام به خرید یک قاب جدید نمایید.

 

انواع سایز و مدل‌های جک هیدرولیک

 

کف کردن روغن جک هیدرولیک

اگر روغن جک هیدرولیک کف کرده است یا رنگ سفید به خود گرفته نشان از این دارد که آب و روغن قاطی شده اند. این موضوع می تواند باعث خوردگی قطعات داخلی جک هیدرولیک شود که جبران ناپذیر است. بنابراین هر چه زودتر برای تعویض روغن جک هیدرولیک اقدام کنید.

خراب شدن پکینگ در جک هیدرولیک

یکی از متداول ترین مشکلات در جک هیدرولیک، خراب شدن پکینگ است که دلیل آن می تواند نفوذ آلودگی به روغن باشد که منجر به خط افتادن روی آب بند می شود. همچنین ممکن است این مشکل به مرور زمان در اثر کارکرد زیاد قطعه رخ داده باشد. بنابراین زمان تعویض پکینگ و تراشیدن پکینگ نو با ابزار پکینگ تراشی فرا رسیده است.

گیرپاژ کردن جک هیدرولیک

مورد دیگری که به عنوان انواع مشکلات جک های هیدرولیکی شناخته می شود گیرپاژ کردن جک هیدرولیکی است. اگر جک هیدرولیک گیرپاژ می کند یعنی فشار هیدرولیکی بسیار کم است. ممکن است این موضوع به دلیل ایجاد خلا و حبس شدن هوا رخ دهد. کیپ شدن بیش از اندازه آب بندها، سفت شدن بیش از حد بیرینگ و کاهش سطح روان کننده از جمله دلایلی هستند که می توانند باعث بروز چنین مشکلی شوند.

نشتی پس دادن کاسه نمد جک هیدرولیک

اگر سطح خارجی کاسه نمد نشتی پس می دهد به احتمال زیاد کاسه نمد ترک خورده است. همچنین ممکن است اوینگ دچار خرابی شده باشد که چنین مشکلی رخ داده. بنابراین باید در راستای رفع این خرابی ها اقدام کنید.

اهمیت شناخت انواع مشکلات جک های هیدرولیکی

مشکلات مختلفی ممکن است برای جک هیدرولیک رخ دهد که در صورت عدم ریشه یابی ممکن است ایمنی سیستم زیر سوال رود و آسیب های جدی برای اپراتورها رخ دهد. در نتیجه بسیار مهم است که با انواع مشکلات جک های هیدرولیکی و دلایل ریشه ای آن ها آشنایی داشته باشیم. 

مشکلاتی که در این مطلب بدان ها اشاره شد گوشه ای از مشکلات متداول در انواع مشکلات جک های هیدرولیکی می باشد. شناخت ساختار و سیستم فنی جک هیدرولیک کمک می کند تا شناخت مشکلات و رفع آن ها برای شما آسان تر شود. 

دیدگاهتان را بنویسید